Wat begon als een simpele applicatie om één weegunit uit te lezen, groeide uit tot een krachtige applicatie waarbij bijna alles instelbaar was.
Tien jaar geleden kreeg ik van een klant de opdracht om een applicatie te maken voor het uitlezen van weegunits op heftrucks. De weegunit stuurde tien keer per seconde zijn gewicht via een seriële verbinding naar een Windows CE handtermial. Deze ving de gegevens op, gaf ze weer op het scherm en bij een druk op de knop kwam er een bonnetje met het gewicht uit een aangesloten bluetooth printer.

Niet lang daarna kwam de vraag om ook een ordernummer op het bonnetje weer te geven. Dat moest dan vooraf op de terminal worden ingevoerd, en later automatisch ophogen. Datum/tijd op de bon, tarra ingeven, alle wegingen bewaren en als .CSV file uitlezen, meerdere types weegunit. Allemaal handige uitbreidingen. Uiteindelijk zijn alle aanpassingen zoveel mogelijk configurabel ingebouwd. Het programma werd neergezet bij meerdere klanten van mijn opdrachtgever. Daaruit volgden nog meer wensen en aanpassingen.

Op een gegeven moment werd het tijd om het programma te herstructureren en geschikt te maken voor Windows 10.

De eigenschappen zijn nu:

  • Meetgegevens ontvangen middels een onbeperkt aantal COM en/of netwerkpoorten.
  • Voor iedere COM of netwerkpoort kan een ander type weegunit worden gedefinieerd.
  • Maximaal drie van deze meetwaarden (of optellingen daarvan) op het scherm weergeven.
  • Een onbeperkt aantal invoervelden op het scherm (bijv. ordernummer, debiteurnummer, tarra)
  • Vrij definieren van de printbon of een totaalbon (middels een template met referenties naar de variabele invoervelden)
  • Mogelijkheid tot e-mailen van de bon naar de betreffende debiteur, of naar een vast adres.

Hoewel de applicatie oorspronkelijk voor weeggegevens bedoeld is kan deze uiteraard ook voor andere registrerende apparatuur worden gebruikt. Wellicht moet de functionaliteit dan even doorgelopen worden.

Voldoet bovenstaande beschrijving (bijna) aan uw wensen? Naam dan even contact op.